Skip to Content
Blauwe voorband voor van Aert

Blauwe voorband voor van Aert

Swapfiets maakt entree in Tour de France

In het kort:

  • Mysterie blauwe banden in peloton onthuld tijdens ploegenpresentatie Team Jumbo-Visma. 
  • Als onderdeel van samenwerking met Swapfiets introduceert Team Jumbo-Visma blauwe voorband, speciaal ontwikkeld door Vittoria.
  • Samenwerking om het belang van fietsen in het dagelijks leven te promoten.
  • Wielerploeg Jumbo-Visma introduceert als eerste een gekleurde fietsband in profpeloton.

Brest/Amsterdam/Antwerpen, 24 juni 2021 Vandaag presenteert Team Jumbo-Visma tijdens de ploegenpresentatie van Le Grand Départ officieel zijn fietsen met een blauwe voorband voor de Tour de France 2021. De iconische blauwe voorband van Swapfiets, het eerste ‘bicycle as a service’-bedrijf ter wereld, wordt daarmee onderdeel van het profpeloton en zal in meerdere etappes door Team Jumbo-Visma – met Belgisch kampioen van Aert als één van de topfavorieten worden gebruikt. Het is voor het eerst dat een wielerploeg een gekleurde fietsband in het peloton introduceert.

Deze blauwe voorband staat symbool voor een drie jaar durende samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Swapfiets, twee  sterke namen als het gaat om fietsen. Om fietsen in het dagelijks leven te promoten, werd bandenexpert Vittoria gevraagd om blauwe banden te ontwikkelen. Een nieuwe band die iedereen herkent van Swapfiets, maar die ook geschikt is voor professioneel gebruik in wielerraces door Team Jumbo-Visma. Een flinke uitdaging, omdat Vittoria alle zwarte ingrediënten moest verwijderen om tot een blauwe band te komen met hetzelfde prestatieniveau. De oplossing was was de creatie van een nieuw recept voor rubber compounds met een specifieke silica als vulmiddel. Het resultaat is een innovatieve Swapfiets-blauwe band die net zo goed is als de originele Vittoria Corsa Cotton & Graphene band.

Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma,  over de nieuwe samenwerking met Swapfiets: “Veel wielerliefhebbers stappen in het dagelijks leven ook graag op de fiets. Deze samenwerking met Swapfiets is dan ook een logische match. Als Team Jumbo-Visma zien we dit als kans om aan een breed publiek te laten zien wat we naast het winnen van races belangrijk vinden; een goede gezondheid, een groene leefomgeving en leefbare steden voor iedereen. Dit is waar Swapfiets voor staat en met hun toegankelijke fietsabonnementen krijgen zij ook meer mensen op de fiets in heel Europa.”

“Het professionele wielrennen, en de Tour de France in het bijzonder, heeft Swapfiets destijds geïnspireerd om Swapfiets service auto’s te gebruiken als onderdeel van het business model. In veel grote Europese steden zijn onze zogeheten witte Swapcars met fietsen op het dak een bekend gezicht”, vult Marc de Vries, CEO bij Swapfiets, aan.

“Inmiddels hebben Team Jumbo-Visma en Swapfiets elkaar gevonden door dezelfde passie voor fietsen en de visie dat de fiets het beste vervoersmiddel is om te streven naar duurzamer, milieuvriendelijker en flexibel vervoer voor iedereen in de stad. We zijn dan ook erg trots dat we deze missie kunnen onderstrepen met de introductie van een speciale blauwe voorband in het profpeloton", adus de Vries.

Voor meer informatie check ook: thebluetire.com 

Clara Vanmuysen Talking Birds Public Relations

 

 

 

 

Over Swapfiets

Swapfiets is het eerste fietsabonnement ter wereld.

Opgericht in Nederland in 2014, werd de scale-up al snel één van de leiders in micromobiliteit in Europa, met intussen meer dan 220.000 gebruikers in België, Nederland, Denemarken, Duitsland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 
In de lente van 2021 breidde Swapfiets uit naar Barcelona (Spanje), Wenen (Oostenrijk), Lyon, Nantes, Straatsburg en Toulouse (Frankrijk).

Het concept is eenvoudig: voor een vast bedrag per maand krijg je een altijd werkende fiets of een andere e-mobility oplossing, helemaal voor jezelf. Je kan altijd op Swapfiets rekenen. Gaat er iets kapot? Je belt, mailt, gaat langs in de winkel of plant een afspraak in via de Swapfiets-app. Swapfiets belooft je fiets of andere tweewieler kosteloos te repareren of swappen tegen een werkend exemplaar, binnen de 48 uur. 

Swapfiets startte in 2018 in België en heeft vandaag bijna 14.000 abonnees in ons land, verspreid over Antwerpen, Gent, Mechelen, Leuven en Brussel. 

Meer informatie en mediamateriaal vindt u op swapfietsbe.prezly.com. Extra info en visuals over Swapfiets in andere Europese landen, vindt u op u op news.swapfiets.com